Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială 2015


Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţa Socială 2015

Andreea Marin a devenit Ambasadorul Excelentei in Asistenta Sociala

Marţi, 17 martie, la Ateneul Român au fost premiaţi românii implicaţi în susţinerea cauzelor sociale. Ziarişti, politicieni şi mai ales asistenţi sociali din întreaga ţară au păşit pentru scurt timp în lumina reflectoarelor pentru a primi recunoaşterea publică a activităţii lor. În cadrul Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Socială Andreea Marin a primit titlul de ”Ambasador al Excelenţei în Asistenţa Socială din România”.

”Activitatea asistenţilor sociali se desfăşoară de obicei cu discreţie şi rezultatele muncii noastre, deşi schimbă vieţi la propriu - de la copiii din familiile defavorizate până la minorităţi şi persoane cu handicap - rămâne de cele mai multe ori necunoscută. A doua ediţie a Galei vrea să atragă atenţia asupra importanţei acestui domeniu în întreaga ţară, nu doar în marile oraşe”, spune Doru Buzducea, preşedintele Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România (CNASR).

Drept dovadă a faptului că această activitate este necesară cu precădere în mediul rural, publicul a nominalizat şi votat pe pagina http://gala.cnasr.ro  printre cei 18 câştigători şi o doamna primar, Mariana Gâju, din comuna Cumpăna, Constanţa implicată în domeniu de 15 ani. 

Evenimentul s-a bucurat de interes nu numai în rândul asistenţilor sociali de profesie, ci şi printre politicienii care susţin crearea unui cadru legislativ propice, sau printre ziariştii implicaţi în promovarea campaniilor sociale, câştigătorul acestei secţiuni fiind corespondentul Radio România din Reşiţa.

Andreea Marin, amfitrionul Galei pentru al doilea an la rând pro bono, a avut parte de o surpiză, fiindu-i propusă implicarea în calitate de Ambasador al acestui domeniu. Vedeta, implicată la rândul său în multe campanii umanitare, a acceptat cu plăcere acest rol: ”Încrederea pe care mi-o arătaţi mă onorează! Accept cu bucurie în suflet propunerea dumneavoastră, pentru a putea promova astfel şi mai mult eforturile Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali şi campaniile umanitare care schimbă în bine vieţi. Mă bucur să ne unim forţele şi activităţile noastre să fie un model de urmat pentru personalităţile publice dar şi pentru fiecare român în parte!”, a spus Andreea Marin cu ocazia primirii distincţiei.

Decizia care a dus la această propunere se bazează pe acţiunile ei care reprezintă paşaportul către o viaţă cu mai puţine privaţiuni pentru copiii invizibili ai României, pentru cei cu autism, de etnie rromă sau bolnavi de cancer. Prin proiecte precum cel destinat dezvoltării de servicii pentru victimele violenţei în familie şi persoanelor cu dizabilităţi sau ”Respect şi şanse egale pentru femei”, sute de persoane şi-au găsit drumul spre incluziunea socială şi egalitatea de şanse.

Seara a fost încununată de recitalul lui Gheorghe Zamfir care, alături de orchestra sa, a concertat pro bono pentru sala arhiplină a Ateneului. Maestrul a ţinut să transmită astfel un mesaj către artiştii români pentru implicarea şi susţinerea cauzelor umanitare.

Activitatea de promovare a acţiunilor şi programelor desfăşurate de CNASR şi de organizaţiile nonguvernamentale partenere la nivel local va fi adusă cu regularitate în atenţia mass media, pentru a se crea o imagine reală a situaţiei din România, prin comparaţie cu celelalte state europene.

Lista câştigătorilor Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială 2015:

 • Premiul asistentul social al anului: Botea Loredana (Sibiu)
 • Premiul pentru asistentul social din domeniul protecţiei copilului: Isaicu Lucian (Iaşi)
 • Asistentul social din domeniul persoanelor cu dizabilităţi: Rădulescu Alina (Braşov)
 • Asistentul social din domeniul sănătate / servicii medicale: Stratulat Viorel - Sergiu (Vaslui)
 • Asistentul social din domeniul reintegrării sociale a persoanei private de libertate: Mititelu Ramona Voinita (Vaslui)
 • Asistentul social din domeniul incluziunii persoanelor fără adăpost: Bala Cristina-Maria (Satu Mare)
 • Asistentul social din domeniul persoanelor vârstnice şi îngrijrii la domiciliu: Popescu Viorel (Dolj)
 • Asistentul social din domeniul combaterii discriminării/ minorităţi: Ciurezu Augustin (Arges)
 • Asistentul social din domeniul incluziunii sociale / economie socială: Ceausescu Denisia (Vâlcea)
 • Asistentul social din domeniul asistenţei sociale comunitare: Magher Maria (Sibiu)
 • Asistentul social din domeniul prevenirii / reducerii riscurilor asociate infecţiei cu HIV, consumului de droguri şi exploatării sexuale: Ciobanu Ramona (Iaşi)
 • Premiul pentru jurnalism: Sgaverdea Laura (Radio România, Reşita)
 • Premiul politicianul anului: Gaju Mariana, Primar comuna Cumpăna, jud. Constanţa
 • Premiul instituţia anului: Departamentul de Asistenţă Socială al Universităţii de Vest din Timişoara
 • Premiul personalitatea anului în promovarea educaţiei şi formării în asistenţa socială: Popp Lavinia Elisabeta (Caraş-Severin)
 • Premiul de excelenţă pentru promovarea profesiei liberale de asistent social: Ghiţulescu Nelida (Argeş)
 • Premiul pentru întreaga carieră în promovarea asistenţei sociale: Teoroc Cristina (Ilfov)
 • Premiul pentru cea mai activă sucursală CNASR: Bihor

www.cnasr.ro

Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţa Socială

A doua ediţie a Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Socială va avea loc marţi, 17 martie 2015, la Ateneul Roman din Bucuresti.

Evenimentul, organizat de către Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România, celebrează Ziua Mondială a Asistenţei Sociale şi recompensează performanţa şi excelenţa celor care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea asistenţei sociale şi la promovarea profesiei de asistent social în anul 2014.

Pentru cele 18 premii care se vor decerna la Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţa Socială au fost nominalizate 599 de persoane. În etapa de vot online s-au înregistrat 105146 de voturi pentru persoanele nominalizate.

Finalistii se regasesc pe site-ul Galei Nationale a Excelentei in Asistenta Sociala: gala.cnasr.ro.

Ziua Mondială a Asistenţei Sociale este sărbătorită în a treia zi de marţi a lunii martie a fiecărui an. Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali, alături de Federaţia Internaţională a Asistenţilor Sociali (IFSW), sărbatoreşte Ziua Mondială a Asistenţei Sociale, moment de reflecţie şi analiză, de promovare a profesiei la nivel naţional şi internaţional.

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact este Romelia Blejan, cnasr@cnasr.ro.
https://cnasr.ro, https://gala.cnasr.ro

Românii pot vota online cei mai buni asistenți sociali și personalitățile care au susținut asistența socială în 2014

Începând de astăzi, 16 februarie, eforturile și implicarea asistenților sociali pot fi apreciate de orice român printr-un simplu vot online. Munca acestor ”eroi neștiuți” care fac din pasiunea lor pentru ajutorarea celorlalți o adevărată meserie poate fi recompensată printr-un simplu vot pe site-ul dedicat Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială (gala.cnasr.ro, secțiunea ”Vot 2015”), finaliștii din toată tara urmând să fie invitați la evenimentul de la Ateneul Român pe 17 martie.

Premiile celor 18 secțiuni ale Galei Excelenței în Asistență Socială vor fi prezentate de Andreea Marin. Invitatul special al Galei este maestrul Gheorghe Zamfir.

În următoarele zile publicul poate vota și personalitățile publice care au susținut cel mai activ subiectele de interes social, fie că sunt jurnaliști sau politicieni.

”Munca noastră este de obicei discretă, dar performanța trebuie recunoscută și încurajată. Cu sprijinul mass media și al factorilor decidenți pentru îmbunătățirea cadrului legislativ din domeniu vrem să promovăm profesia de asistent social”, spune Doru Buzducea, președintele CNASR.

Această a doua ediție a Galei este organizată de către Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România cu ocazia Zilei Mondiale a Asistenţei Sociale.

Informaţii suplimentare: Romelia Blejan, cnasr@cnasr.ro, 0748 124 585

Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţa Socială Ediția a II-a 2015

-comunicat de presa lansare eveniment -
Colegiul Național al Asistenților Sociali lansează astăzi, 6 ianuarie 2015, competiția pentru premiile ce vor fi oferite în cadrul celei de-a doua ediții a Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială.
Obiectivul Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială este de a recompensa și de a pune în valoare asistenții sociali care au contribuit in 2014 la rezolvarea problemelor sociale, precum și de a recunoaște contribuția celor care au participat la dezvoltarea asistenței sociale și au promovat profesia de asistent social în anul 2014.

Gala Naţionala a Excelenţei în Asistenţa Socială Ediția a II-a 2015,  va fi celebrată în data de 17 martie 2015 în contextul Zilei Mondiale a Asistenței Sociale, la Ateneul Roman din București, începând cu orele 18.00.
În cadrul Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Socială se vor acorda următoarele premii:

Premiul asistentul social al anului 2014

Categoria asistenţi sociali ai anului 2014:

 1. Premiul pentru asistentul social din domeniul protecţiei copilului 
 2. Premiul pentru asistentul social din domeniul persoanelor cu dizabilităţi
 3. Premiul pentru asistentul social din domeniul sănătate – servicii medicale.
 4. Premiul pentru asistentul social din domeniul reintegrarea socială a persoanei private de libertate
 5. Premiul pentru asistentul social din domeniul incluziunii persoanelor fără adăpost
 6. Premiul pentru asistentul social din domeniul persoanelor varstnice şi îngrijrii la domiciliu
 7. Premiul pentru asistentul social din domeniul combaterii discriminării/ minorităţi
 8. Premiul pentru asistentul social din domeniul incluziunii sociale – economie sociala
 9. Premiul pentru asistentul social din domeniul asistenţei sociale comunitare
 10. Premiul pentru asistentul social din domeniul prevenirii/ reducerii riscurilor asociate infectiei HIV, consumului de droguri si exploatarii sexuale 

Categoria personalităţi care susţin asistenţa socială:

 • Premiul pentru jurnalism 
 • Premiul politicianul anului
 • Premiul instituţia anului
 • Premiul personalitatea anului 2014 în promovarea educaţiei şi formării în asistenţă sociala
 • Premiul de excelenţă pentru promovarea profesiei liberale de asistent social
 • Premiul pentru întreaga carieră în promovarea asistenţei sociale
 • Premiul pentru cea mai activă sucursala CNASR

Înscrierile au loc în perioada 6 ianuarie – 30 ianuarie 2015.

Regulamentul Galei și formularul de înregistrare pot fi descărcate de pe site-ul www.gala.cnasr.ro

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact este Romelia Blejan, cnasr@cnasr.ro.

https://cnasr.ro, gala.cnasr.ro

 

CALENDAR - Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţa Socială Ediția a II-a 2015

6 ianuarie – 30 ianuarie (ora 16.00)

Inscriere/Nominalizari

2 februarie – 15 februarie

Verificarea și înregistrarea aplicațiilor pentru votul on-line

16 februarie (ora 10.00) – 22 februarie (ora 00.00)

Vot on-line

23 februarie – 6 martie

Jurizare