Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială 2016

Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţa Socială 2016

A treia ediţie a Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Socială va avea loc luni, 14 martie 2016, la Ateneul Roman din Bucuresti.
În aceste zile se verifică aplicațiile, urmând ca între 15 și 22 februarie (ora 00:00) să se desfășoare a doua etapă a competiției – votul online.
Pentru cele 18 premii care se vor decerna la Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţa Socială au fost inregistrate peste 1000 de nominalizari.

* Din motive organizatorice, data comunicată inițial pentru organizarea evenimentului a fost schimbată. Vă rugăm să vă rezervați, în agendă, data de 14 martie 2016.

Comunicat de presă

POȚI VOTA ”CEL MAI BUN ASISTENT SOCIAL”
ÎN CADRUL GALEI NAȚIONALE A EXCELENȚEI ÎN ASISTENȚĂ SOCIALĂ

Înscrierile se fac până la data de 31 ianuarie
Andreea Marin, violonistul Alexandru Tomescu, Proconsul și Daniela Nane printre invitații Galei din 14 martie 2016


 București, 11 ianuarie 2016 – Colegiul Național al Asistenților Sociali din România (CNASR) anunță începerea înscrierilor pentru cea de a III-a ediție a ”Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială”, singurul eveniment național ce recompensează performanța celor care lucrează în acest domeniu. La eveniment vor participa finaliștii celor 18 categorii, precum și reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale şi neguvernamentale, ai autoritatilor locale, precum si jurnaliști implicați în campanii sociale la nivel central și local.
”Cei mai buni români”, așa cum au fost numiți participanții de către Andreea Marin ce a fost gazda edițiilor anterioare ale Galei, se vor putea înscrie - sau vor putea fi înscriși de către cei ce cred în munca lor – între 11 ianuarie și 31 ianuarie (ora 16:00) la http://gala.cnasr.ro/, secțiunea ”înscriere”.
Între 1 și 14 februarie se vor verifica și valida aplicațiile, urmând ca între 15 și 22 februarie (ora 00:00) românii să poată vota online transparent participanții. Juriul va desemna finaliștii până pe 6 martie, iar pe 14 martie, ora 18:00 câștigătorii vor fi premiați în cadrul Galei Naționale ce se va desfășura la Ateneul Român. Andreea Marin va fi din nou pro bono alături de Colegiul Național al Asistenților Sociali, evenimentul bucurându-se de recitalul de excepție al lui Alexandru Tomescu și a sa vioară Stradivarius. Pe scena Ateneului vor mai urca Proconsul și actrița Daniela Nane.
Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială este primul eveniment organizat în 2016 de Colegiul National al Asistenților Sociali din România ca parte a unei campanii nationale prin care se urmărește punerea în valoare a profesiei de asistent social. CNASR a organizat în 2015 o serie de dezbateri publice cu actorii politici, reprezentanții sindicatelor, ai societății civile și ai mass media, precum și o serie de studii la nivel național prin care a prezentat o imagine exactă a situației sistemului social românesc și a beneficiarilor - persoane cu dizabilitati, copii instituționalizați, vârstnici, minorități, persoane abuzate. Fiecare demers public a prezentat de asemenea măsuri concrete și fără costuri suplimentare prin care se poate îmbunătăți statutul asistenților sociali și a sutelor de mii de beneficiari, odată cu clarificarea cadrului legislativ. ”Resursele financiare necesare există deja în bugetul autorităților centrale și locale, precum și cadrul legislativ general ce trebuie nuanțat. Toate studiile și rapoartele internaționale și cele realizate în România arată clar că
s-a ajuns într-un punct mai critic decât oricând, atât din punctul de vedere al numărului celor care au nevoie de asistență socială, cât și din al celor care fac o meserie din a-i ajuta pe cei în nevoie. Tot ce trebuie să facem este să conștientizăm că lucrurile se pot schimba în bine dacă se vrea acest lucru la nivelul decidenților”, a spus Doru Buzducea, președintele CNASR la lansarea înscrierilor pentru Gala Asistenților Sociali, ediția 2016.
Atașat găsiți afișul evenimentului
Lista premiilor Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială 2016:

Premiul asistentul social al anului
Premiul pentru asistentul social din domeniul protecţiei copilului
Asistentul social din domeniul persoanelor cu dizabilităţi
Asistentul social din domeniul sănătate / servicii medicale
Asistentul social din domeniul reintegrării sociale a persoanei private de libertate
Asistentul social din domeniul incluziunii persoanelor fără adăpost
Asistentul social din domeniul persoanelor vârstnice şi îngrijrii la domiciliu
Asistentul social din domeniul combaterii discriminării/ minorităţi
Asistentul social din domeniul incluziunii sociale / economie socială
Asistentul social din domeniul asistenţei sociale comunitare
Asistentul social din domeniul prevenirii / reducerii riscurilor asociate infecţiei cu HIV, consumului de droguri şi exploatării sexuale
Premiul pentru jurnalism
Premiul politicianul anului
Premiul instituţia anului
Premiul personalitatea anului în promovarea educaţiei şi formării în asistenţa socială
Premiul de excelenţă pentru promovarea profesiei liberale de asistent social
Premiul pentru întreaga carieră în promovarea asistenţei sociale
Premiul pentru cea mai activa sucursala a CNASR
###
Informații suplimentare: Romelia Blejan, email: cnasr@cnasr.ro


Castigatorii vor fi anuntati in seara Galei, pe 14 martie 2016, pe scena Ateneului Roman, in aplauzele a 800 de oameni prezenti in sala, asistenti sociali, parteneri si prieteni ai CNASR si ai comunitatii asistentilor sociali, reprezentanti ai Guvernului si ai institutiilor internationale prezente in Romania, ai autoritatilor locale, structurilor asociative, mediului ONG, sindicatelor si a diverselor personalitati din mediul cultural si artistic ce sprijina CNASR precum si profesia de asistent social.

 

Inscrierile/nominalizarile se primesc in perioada 11 ianuarie - 31 ianuarie 2016

Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali organizează cea de-a III-a ediție a Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Socială, eveniment de înaltă ţinută, care îşi propune să promoveze performanţa în domeniul social prin premierea celor mai buni asistenţi sociali şi susţinători ai asistenţei sociale din anul precedent.

Aprecierile pozitive primite la încheierea celor doua ediții cat şi cele transmise în cursul zilelor care au precedat evenimentele ne-au bucurat, fapt pentru care ne dorim ca acest eveniment să devină tradiţie.

Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţa Socială, ediţia 2016, se va desfăşura în data de 14 martie 2015, la Ateneul Român şi se va adresa unui număr de 800 de participanţi. Ca și la edițiile anterioare, amfitrionul evenimentului va fi doamna Andreea Marin. Evenimentul se va bucura, în deschidere, de prezența Maestrului Alexandru Tomescu care va susține un recital special. Pe parcursul evenimentului ne vom bucura de prezenta actriței Daniela Nane și a îndrăgitei formații Proconsul.

Înscriere

Formular de înscriere

 

CALENDAR - Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţa Socială Ediția a III-a 2016


11 ianuarie – 31 ianuarie (ora 16.00)

Inscriere/Nominalizari

1 februarie – 14 februarie

Verificarea și înregistrarea aplicațiilor pentru votul on-line

15 februarie (ora 10.00) – 22 februarie (ora 00.00)

Vot on-line

23 februarie – 6 martie

Jurizare